לדלג לתוכן

קורמורן הכתר

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קריאת טבלת מיוןקורמורן הכתר
מצב שימור
conservation status: least concernנכחדנכחד בטבעסכנת הכחדה חמורהסכנת הכחדהפגיעקרוב לסיכוןללא חשש
conservation status: least concern
ללא חשש (LC)‏[1]
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
על־מחלקה: בעלי ארבע רגליים
מחלקה: עופות
סדרה: סולתאים
תת־סדרה: תרופודה
משפחה: קורמורניים
סוג: קורמורן קטן
מין: קורמורן הכתר
שם מדעי
Microcarbo coronatus
ולברג, 1855
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

קורמורן הכתר (שם מדעי: Microcarbo coronatus) הוא מין של קורמורן השוכן לאורך זרם אנגולה באפריקה הדרומית בטווח שבין סווקופמונד, בירת נמיביה לכף אגולס - הנקודה הדרומית ביותר באפריקה, הנמצאת בדרום אפריקה במקום המפגש של האוקיינוס האטלנטי והאוקיינוס ההודי. בעבר המין נחשב לתת-מין של קורמורן קנים, השייך כמוהו לסוג קורמורן קטן.

זהו קורמורן קטן יחסית המגיע לאורך 50 עד 55 ס"מ ולמשקל של 400 גרם בלבד. הוא בעל נוצות שחורות עם עיניים ופנים אדומות וציצה זקורה בקדמת המקור הצהוב. הכנפיים חומות-כהות משורטטות ושאר הגוף שחור. הקורמורן הוא מעופף מגושם מעט אך שחיין וצוללן מוצלח.

הוא חי לאורך החופים של נמיביה ודרום אפריקה בנקודת המפגש של האוקיינוס האטלנטי והאוקיינוס ההודי באזורים ממוזגים וסוערים, אך עשירי דגה. הטרף מורכב מדגים איטיים וחסרי חוליות אותם הוא לוכד בין הסלעים או ביערות קלפ שופעים.

הקורמורן מקנן בקבוצות קטנות יחסית, עד 150 פרטים במושבה שלעיתים מרוחקת משכנתה מעל 500 ק"מ. הקן מורכב מאצות, מקלות ועצמים צפים המורכבים על סלעים, עצים או מבנים מוגבהים. הביצים והאפרוחים פגיעים לטורפים מקומיים כמו שחף הקלפ ושקנאי לבן. פגיעות נוספות נגרמות עקב הפרעה מהאדם, השפעה מדיג יתר והסתבכות בפסולת וברשתות דיג.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קורמורן הכתר בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ קורמורן הכתר באתר הרשימה האדומה של IUCN